• ברוכים הבאים לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה בע

אשרת בן/ת זוג

אשרת בן/ת זוג

מערכת יחסים עם בן או בת זוג אוסטרלי (תושב או אזרח) פותחת את הדלת להגשת בקשה לאשרת (ויזה) בן/ת זוג. כל הפרטים

תהליך אשרת בן/בת זוג מוצלח יסתיים בתושבות קבע אחרי תקופה של שנתיים. מערכת היחסים שלך עם בן/ת הזוג תוערך כחלק מתהליך הבקשה. בנוסף, המועמדים מוערכים מול הדרישות האוסטרליות למצב בריאותי ואופי.

סוג מערכת היחסים

ניתן להגיש בקשה לויזת בן/ת זוג אם את/ה נמצא/ת באחת מסוגי מערכות היחסים הבאות עם אזרח/ית אוסטרלי/ת, תושב/ת קבע או אזרח/ית ניו-זילנדי/ת:

  1. נישואין חוקיים
    תוכל/י להתחתן או באוסטרליה או מחוץ לאוסטרליה. אם החתונה התקיימה מחוץ לאוסטרליה, היא בדרך כלל תוכר באוסטרליה בתנאי ששני בני הזוג בני 18 ומעלה ומשני מינים שונים.
  2. מערכת יחסים דה-פקטו
    התהליך דורש מבני הזוג להוכיח שהם חיים יחד לפחות 12 חודשים לפני הגשת הבקשה. גם תקופה יותר קצרה תספיק בנסיבות מקלות – למשל אם יש לכם ילד משותף, או שמגורים משותפים אסורים במדינה שלך או אם רשמתם את מערכת היחסים שלכם (ראה/י בהמשך)ויזת דה-פקטו מתייחסת לזוגות הטרוסקסואלים כמו גם לזוגות בני אותו מין.
  3. יחסים רשומים (Registered)
    אפשר לרשום את מערכת היחסים במשרדי הממשלה של מדינה או טריטוריה באוסטרליה. התהליך תלוי במדינה או הטריטוריה בה את/ה חי. היתרון העיקרי של רישום מערכת היחסים הוא, שניתן להגיש בקשה לויזת בן/ת זוג אם אתם גרים יחד פחות מ-12 חודשים. עדיין תצטרך/כי להראות שאתם גרים יחד, אבל אין זמן מינימלי אותו צריך להראות.
  4. ויזת אירוסין
    אם את/ה מאורס/ת לאזרח/ית או תושב/ת קבע אוסטרלי/ת, ויזת הנישואין העתידיים (שלרוב נקראת ויזת אירוסין) היא אולי האופציה המתאימה ביותר בשבילך. את/ה חייב להיות מחוץ לאוסטרליה כשאת/ה מגיש/ה ומקבל/ת את הויזה.ויזת נישואין עתידיים היא זמנית, תקפה ל-9 חודשים. את/ה חייב להיכנס לאוסטרליה כארוס/ה ולשאת את בן/ת זוגך במסגרת זמן תקפות הויזה. לאחר מכן תידרש/י לעבור במסלול 1 לעיל של בקשת ויזת נישואין חוקיים.הגבלות: את/ה עלול לא להיות זכאי לתת חסות לבן/ת הזוג שלך אם בעבר נתת חסות ל-2 בני/ות זוג להגר לאוסטרליה, או אם נתת חסות לבן/ת זוג אחרים ב-5 השנים האחרונות, או קיבלת בעצמך חסות כזאת ב-5 השנים האחרונות; את/ה עדיין עלול להיות זכאי בנסיבות מקלות. 

ויזת בן/ת זוג זמנית

כשאת/ה מגיש בקשה לויזת בן/ת זוג, את/ה מגיש בקשה משולבת לויזת בן/ת זוג זמנית ולויזת בן/בת קבועה.

בדרך כלל, הויזה הזמנית ניתנת ראשונה. היא מקנה לך זכויות עבודה וטיול מלאות באוסטרליה. את/ה אמור גם להיות זכאי לביטוח רפואי ממשלתי (מדיקייר), אבל לא תהיה לך גישה לכל הזכויות הסוציאליות. התהליך נמשך עד שמתקבלת החלטה לגבי ויזת בן/ת הזוג הקבועה – לרוב כשנתיים מזמן הגשת הבקשה הראשונה.

מסלול ישיר לתושבות קבע

ניתן לקבל ויזת בן/ת זוג קבועה מיד, מבלי להחזיק בויזה זמנית למשך שנתיים. זה אפשרי אם את/ה ב”מערכת יחסים ארוכה” המוגדרת כ:

  • מערכת יחסים של 3 שנים לפחות או
  • מערכת של לפחות שנתיים, עם ילד נתמך.

האם אקבל ויזת גישור?

אם את/ה מגיש/ה בקשה בעודך באוסטרליה, תקבל/י ויזת גישור. ויזת הגישור מאפשרת לך להישאר באוסטרליה בזמן שהבקשה לויזת בן/ת הזוג שלך נמצאת בתהליך. סוג ויזת הגישור תלוי בויזה בה את/ה מחזיק/ה בזמן הגשת הבקשה לויזת בן/ת זוג.

כמה זמן זה יקח?

נכון לכתיבת הכתבה תהליך קבלת ויזת בן/ת זוג אורך 12 חודשים או יותר.

מה אם מערכת היחסים מסתיימת?

אם מערכת היחסים מסתיימת, את/ה מחוייב/ת להודיע למחלקת ההגירה. חובה זאת חלה עד קבלת ההחלטה לגבי הויזה הקבועה (ברוב המקרים, שנתיים אחרי הגשת הבקשה הראשונה).

בהתאם לשלב בו את/ה נמצא/ת, התוצאה יכולה להיות אחת מהבאות:

  1. בקשה לויזת בן/ת זוג הוגשה, ממתינים להחלטה על הויזה הזמנית
    במקרה זה, בקשתך לויזה זמנית וקבועה תידחה.
  2. ויזה זמנית ניתנה, ממתינים להחלטה על הויזה הקבועה
    בקשתך לויזה קבועה תידחה. הויזה הזמנית תתבטל מיידית ולרוב תתבקש לעזוב את המדינה תוך 28 ימים.
  3. ויזה קבועה ניתנה
    אין השפעה. הויזה הקבועה שלך תמשיך להיות בתוקף.

אם מערכת היחסים שלך הסתיימה לפני קבלת ויזת בן/ת הזוג הקבועה, את/ה עדיין יכול לקבל תושבות קבע אם:

  • מערכת היחסים הסתיימה כתוצאה מאלימות במשפחה או
  • יש ילדים שגם לך וגם לבן/ת הזוג שלך יש משמורת עליהם או זכויות גישה אליהם.

ויזת בן/ת זוג קבועה (שלב שני)

בדרך כלל מחלקת ההגירה תיצור איתך קשר לאחר כשנתיים מיום הגשת ויזת בן/ת הזוג הראשונה. בשלב זה תצטרך/כי בדרך כלל לספק:

  • תעודת יושר עדכנית
  • הצהרות ממך ומבן/ת זוגך על מערכת היחסים שלכם
  • הוכחות עדכניות על מגורים משותפים ותלות הדדית כלכלית וחברתית

אפשרויות נוספות לבן/ת זוג

ויזת יחסי משפחה אזרחים ניו זילנדיים

אם בן/ת הזוג שלך הם אזרחים ניו זילנדיים, ניתן להשיג ויזה זאת. זוהי ויזה זמנית הנמשכת חמש שנים ויכולה להתחדש.

ויזת דה-פקטו 457
אם בן/ת הזוג שלך נמצא/ת על ויזת 457, יתכן שאת/ה תוכל/י לקבל ויזה משנית על בסיס ויזת 457 של בן/ת הזוג שלך. על מנת לקבל את הויזה תצטרך/כי להוכיח שאת/ה במערכת היחסים הזו לפחות שישה חודשים.

ויזת סטודנט דה-פקטו
אם בן/ת הזוג שלך על ויזת סטודנט, יתכן שתוכל/י לקבל ויזה משנית על בסיס הויזה של בן/ת הזוג שלך, בתנאי, ובנוסף לקריטריונים נוספים, שאת/ה במערכת היחסים הזאת עם בן/ת זוגך לפחות 12 חודשים.

סיכום

בשעה שהרעיון של ויזת בן/ת זוג נשמע פשוט, החקיקה מאחורי סוג ויזה זה היא למעשה דיי מורכבת.

ל- AAM Visas יש נסיון משמעותי בתחום זה ואפשרות לעזור לך לעבור את התהליך בקלות וביעילות.

לייעוץ נוסף בתחום ויזת בן/ת הזוג, בבקשה צרו עימנו קשר אנחנו נשמח לעזור.

לבדיקה מוסמכת של זכאות הגירה – כאן

תגובות

תגובות

Clip to Evernote

קצת על הכותב

לוריין אברהם

לוריין אברהם היא מנכ”לית חברת ההגירה האוסטרלית Abraham Australian Migration) AAM). היא סוכנת הגירה מורשית, הרשומה במשרד ההגירה האוסטרלי (MARA) וחברה בארגון ההגירה האוסטרלי. לוריין חיתה בישראל למעלה מ-12 שנה שולטת בעברית ומבינה את הצרכים המאפיינים את הלקוחות הישראלים.

מספר פוסטים : 6

© כל הזכויות שמורות לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה

גלול מעלה