• ברוכים הבאים לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה בע

אשרת חופשת עבודה באוסטרליה לישראלים צעירים

אשרת חופשת עבודה באוסטרליה לישראלים צעירים

כל הפרטים על האשרה החדשה לצעירים ישראלים לעבודה וחופשה באוסטרליה מפי מומחה ההגירה, דורון גולדברשט מחברת YOUMOVEME

מאת: דורון גולדברשט מחברת YouMoveMe

פורסם לראשונה בקבוצת הפייסבוק “מהגרים לאוסטרליה שאלות בנושאי הגירה” ומופיע כאן באישור המחבר

אופן הגשת הבקשות: למרות שניתן לשלוח בקשות דרך הדואר יש לקחת בחשבון עיכובים אפשריים עד להגעת הדואר למחלקת הוויזות בשגרירות. השגרירות תטפל בבקשות לפי סדר הגעתם לשגרירות. לכן יש לשקול להגיש את הבקשות דרך ספקי השירות שיעבירו את הבקשות לשגרירות מספר פעמים ביום.

לא ניתן להגיש את הבקשות דרך האינטרנט

ספקי שירות:

ש.ע.ל – בית הטקסטיל, קומה 2, רחוב קאופמן מספר 2, תל-אביב-יפו. טלפון: 03-5269100
ש.מ אשרות – רחוב דרויאנוב מספר 5, תל-אביב-יפו. טלפון: 03-5250332
ברוב המקרים ההחלטה לגבי הבקשה תינתן על סמך המידע והמסמכים שהוגשו עם הבקשה ללא יצירת קשר נוסף עם מגיש\ת הבקשה. לפי מדיניות ותקנות ההגירה האוסטרלים אין חובה או ציפייה מהשגרירות לבקש מידע או מסמכים שאמורים היו להיות מוגשים מראש עם הבקשה. לכן מומלץ ביותר להגיש את כל המידע והמסמכים הנחוצים בזמן הגשת הבקשה. תינתן עדיפות לבקשות שכוללות את כל המידע והמסמכים הדרושים.

הגיל הרלוונטי להגשת הבקשות הוא מ 18 עד 30 שנה (כלומר לפני ההגעה לגיל 31) ביום קבלת הבקשה בשגרירות.

אין זכאות לאשרה למי שנכנסו לאוסטרליה בעבר עם אשרת

Working Holiday subclass 417
Work and Holiday subclass 462

להלן מידע המפרט את המסמכים שיש להגיש, הדרכים להגשת הקשה ואופן תשלום אגרת הגשת הבקשה

מסמכים: יש לספק העתק רגיל של המסמכים. אין צורך לתרגם או לאשר את המסמכים. נא לא לספק מסמכים מקוריים. השגרירות שומרת את הזכות לבקש מסמכים מקוריים או תרגומים לאחר הבדיקה הראשונית של הבקשה.

טופס מספר 1208 (גרסה 04/16). בגרסה זו ישראל עדיין לא מופיעה בטופס. יש לרשום/להוסיף “ISRAEL” במקומות הרלוונטיים. יש להדפיס את התשובות או לרשום אותם בכתב יד באותיות דפוס באנגלית בלבד. יש להשתמש בעט שחורה בלבד. טופס 1208.
העתק דרכון ישראלי. אם ברשותכם דרכון נוסף/זר נא לספק העתק בנוסף להעתק הדרכון הישראלי.
תמונת דרכון חדשה מ 6 החודשים האחרונים.
העתק תעודת לידה. העתק תעודת זהות אינו מספיק.
העתק תעודת בגרות מלאה כולל פירוט יחידות לימוד ( או תעודת סיום של 12 שנות לימוד למי שלמדו בבתי ספר פרטיים).
העתק תעודת שחרור או סיום שירות לאומי או תעודת פטור מצה”ל. אם לא שרתם בצה”ל ואין ברשותכם תעודת פטור יש לצרף מכתב שמסביר מדוע לא שרתם ומדוע אין ברשותכם תעודת פטור.
דפי חשבון עובר-ושב של מגיש הבקשה לשלושת החודשים האחרונים לפני הגשת הבקשה. יש לוודא ששם בעל\ת החשבון (מגיש\ת הבקשה לאשרה) מופיע על דפי החשבון. נא לספק גרסת הדפסה בעברית ולא גרסת אקסל. יש להראות יתרת נטו של לפחות 20,000 ₪ לכיסוי הוצאות מחיה ראשוניות והוצאות טיסות/נסיעות.
תדפיס עדכני של מצב חשבון/ריכוז יתרות/ריכוז תיק השקעות של מגיש הבקשה. יש לוודא ששם בעל החשבון/מגיש הבקשה לאשרה מופיע על התדפיס. נא לספק גרסת הדפסה בעברית ולא גרסת אקסל. יש להראות יתרת נטו של לפחות 20,000 ₪ לכיסוי הוצאות מחיה ראשוניות והוצאות טיסות/נסיעות.
הוכחה לשפה אנגלית ברמה פונקציונלית ( תעודת בגרות עם ציון עבר ברמה של לפחות 3 יחידות לימוד בשפה האנגלית או אחד מההוכחות הבאות.
אגרת הגשת הבקשה. אגרת הגשת הבקשה לשגרירות היא 440 דולרים אוסטרלים. יש לשלם באמצעות כרטיס אשראי בלבד. יש לרשום את הסכום 440 דולרים אוסטרלים ואת פרטי כרטיס האשראי בעמוד 13 של טופס הבקשה. נא לא לשכוח חתימה של בעל\ת כרטיס האשראי. ניתן לשלם את אגרת הגשת הבקשה בשקלים (1,300 ₪) דרך סוכני הנסיעות וספקי השירות בלבד. ספקי השירות יגבו עמלה עבור העברת הבקשה לשגרירות ועבור עזרה בהכנת הבקשה.

באיזה אופן מקבלים את האשרה?

אם הבקשה מאושרת ישלח לכם בדואר אלקטרוני מכתב עם כל הפרטים והתנאים של האשרה. אין צורך בבול או חותמת בדרכון. יש להדפיס העתק של מכתב האישור ולשאת אותו במשך הטיול. המידע זמין לחברות התעופה. בזמן העליה למטוס (צ’ק-אין) יש לחברת התעופה את היכולת והאחריות לבדוק ולאשר את הפרטים של האשרה.

תגובות

תגובות

Clip to Evernote

קצת על הכותב

מספר פוסטים : 188

© כל הזכויות שמורות לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה

גלול מעלה