• ברוכים הבאים לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה בע

הגירה לאוסטרליה – חישוב נקודות

הגירה לאוסטרליה – חישוב נקודות

הגירה על בסיס מקצועי ומבחן הנקודות – כיצד לחשב את זכאותך להגירה לאוסטרליה? כתבה שלישית בסדרה.

תהליך הגשת הבקשה לויזה על בסיס מקצועי כולל מספר שלבים. המידע להלן מסביר כיצד ניתן לצבור נקודות. יש לספק מסמכים המגבים את דרישותיך כמו תעודות המעידות על לימודים, תוצאות מבחני האנגלית וסימוכין למקומות עבודה. הכתבה פונה באופן שווה לגברים ונשים כאחד, גם בחלקים בתוכן בהם הכתוב פונה לקוראים בלשון זכר בלבד.

לבדיקת זכאות וייעוץ אישי בנושא הגירה לחצו כאן עכשיו

הגירה על בסיס מקצועי

 איך לחשב נקודות

עליך להשיג לפחות 60 נקודות כדי להיות זכאי להגיש בקשה לויזת הגירה על בסיס מקצועי.

להלן התהליך:

  1. עליך למצוא את המקצוע המתאים ביותר שמתאים להכשרה ולנסיון שלך. המקצוע חייב להיות ברשימת המקצועות הנדרשים אותה ניתן למצוא כאן.
  2. הערכת כישורים: מתן תוקף חוקי להכשרתך ונסיון העבודה שלך בידי גוף אוסטרלי המוסמך לכך. לכל מקצוע יש גוף מיוחד שמבצע את ההערכות למטרת הגירה
  3. קביעת רמת האנגלית שלך על פי מבחן IELTS) www.ielts.org)
  4. השלב הבא הוא הגשת הבקשה – בשלב זה הבקשה נכנסת למאגר אליו מגיעות כל הבקשות. מחלקת ההגירה מעריכה את כל הבקשות בהתאם למקצוע ולנקודות שנצברו ומועמדים מתאימים יוזמנו להגיש בקשה לויזה.

המידע להלן מסביר כיצד ניתן לצבור נקודות. יש לספק מסמכים המגבים את דרישותיך כמו תעודות המעידות  על לימודים, תוצאות מבחני האנגלית וסימוכין למקומות עבודה.

נקודות לפי גיל

18-24

25

25-32

30

33-39

25

40-44

15

45-49

0

תוכל לקבל עד 30 נקודות בהתבסס על גילך ביום שבו הוזמנת להגיש בקשה.

אתה חייב להיות בן פחות מ-50 כשאתה מוזמן להגיש בקשה לויזה זו.

IELTS

 נקודות לרמת שפת האנגלית

 

0

אנגלית ברמה מספקת (IELTS 6)

10

אנגלית ברמה מיומנת (IELTS 7)

20

אנגלית ברמה מעולה (IELTS 8)

אתה חייב להראות שיש לך לפחות אנגלית ברמה מספקת בזמן ההזמנה להגשת הבקשה לויזה. כדי לעשות זאת עליך להראות שאתה:

  • אזרח, בעל דרכון מקנדה, ניו זילנד, אירלנד, בריטניה או ארה”ב, או
  • השגת ציון של 6 לפחות בכל אחד מארבעת המרכיבים במבחן האנגלית הבינלאומי ה – IELTS:
  1. דיבור
  2. קריאה
  3. הקשבה
  4. כתיבה.

אנגלית ברמה מספקת (IELTS 6) לא מקנה נקודות.

אנגלית ברמה מיומנת (IELTS 7) מקנה 10 נקודות ואנגלית ברמה מעולה (IELTS 8) מקנה 20 נקודות.

יש לספק את המסמך עם תוצאות המבחן כעדות לציונך בעת הגשת הבקשה.

הגדרות רמת האנגלית:

  • “מיומנות” – ציון של 7 בכל אחד מארבעת המרכיבים של מבחן האנגלית הבינלאומי IELTS: דיבור, קריאה, הקשבה וכתיבה מקנה אנגלית ברמה מיומנת.
  • מעולה” – ציון של 8 בכל אחד מארבעת המרכיבים של מבחן האנגלית הבינלאומי IELTS: דיבור, קריאה, הקשבה וכתיבה מקנה אנגלית ברמה מעולה.

קיימים שני סוגים של מבחני IELTS: מבחן אקדמאי ומבחן כללי. אתה צריך לעבור את המבחן הכללי אלא אם כן מי שמעריך את בקשת הויזה מציין אחרת. מקצועות מסוימים כמו ראיית חשבון, עריכת דין והוראה יצטרכו לעבור את המבחן האקדמאי ולהשיג ציונים מסויימים. תוצאות המבחן צריכות להיות בנות פחות משלוש שנים לפני היום בו מגישים את הבקשה לויזה. למידע נוסף ודוגמאות של המבחן: www.ielts.org

נסיון תעסוקתי באוסטרליה

5

שנה אחת במהלך 10 השנים האחרונות

10

3 שנים במהלך 10 השנים האחרונות

15

5 שנים במהלך 10 השנים האחרונות


נסיון תעסוקתי מחוץ לאוסטרליה

5

3 שנים במהלך 5 השנים האחרונות

10

5 שנים במהלך 7 השנים האחרונות

15

8 שנים במהלך 10 השנים האחרונות

אתה יכול לקבל עד 20 נקודות עבור נסיון תעסוקתי במקצוע.

לשם כך אתה צריך להראות לפחות 20 שעות שבועיות בתשלום במקצוע שלך ו/או נסיון תעסוקתי במקצוע דומה מאוד במהלך 10 השנים שקדמו להזמנה להגיש בקשה.

תעסוקה מקצועית נקבעת על ידי הרשות המעריכה מקצוע מסויים ומספקת חוות דעת, שהתעסוקה שלך היא אכן מקצועית. לדוגמא, הרשות המעריכה את מקצועות ההיי-טק השונים היא אגודת המחשבים האוסטרלית Australian Computing Society (ACS). פרטים נוספים כאן.

השכלה

20

דוקטורט PHD מאוסטרליה

20

דוקטורט PHD מחוץ לאוסטרליה

15

תואר ראשון או תואר ראשון + שני מאוסטרליה

15

תואר ראשון או תואר ראשון + שני מחוץ לאוסטרליה

10

תעודת דיפלומה מאוסטרליה

10

תעודת הכשרה III/IV מאוסטרליה

10

שוליה (חניכות) מחוץ לאוסטרליה

5

דרישות לימודים מאוסטרליה

אתה יכול לקבל עד 20 נקודות בהתבסס על רמת ההשכלה שלך בזמן שבו הוזמנת להגיש בקשה.

את הנקודות מקבלים על רמת ההשכלה הגבוהה ביותר אותה רכשת. לדוגמא, אם יש לך תואר ראשון ודוקטורט, תוכל/י לקבל נקודות על הדוקטורט.

הרשות המעריכה הרלוונטית למקצוע שלך יכולה לקבוע אם ההכשרות שלך הם בתקן שניתן להשוות להכשרות אוסטרליות רלוונטיות.

אתה יכול לקבל חמש נקודות אם השלמת תואר אחד או יותר, דיפלומה או הכשרה מקצועית בקורס או קורסים שנרכשו במוסד לימודים אוסטרלי במהלך שנתיים אקדמאיות לפחות.

 

 

נקודות נוספות

מינוי ממדינה או אזור באוסטרליה

ניתן לקבל בין 5 ל-10 נקודות במינוי ארצי בהתאם לזכאות. ממשלות של מדינות ואזורים באוסטרליה יכולות למנות מועמדים לויזה בעלי מקצוע מבוקש בשטחם. ממשלות של מדינות וטריטוריות שיכולות להציע מינויים הן:

  • דרום אוסטרליה
  • טזמניה
  • ויקטוריה
  • מערב אוסטרליה
  • ניו סאות’ וולס
  • קווינסלנד
  • הטריטוריה הצפונית
  • טריטורית בירת אוסטרליה

מינויים אלה לא מבטיחים אישור אוטומטי של הויזה. הבקשה צריכה להיות מוערכת גם על ידי מחלקת ההגירה כנגד מספר דרישות מסויימות לויזה. תוכל/י לקבל את הויזה רק אם כל הדרישות מתקיימות.

אם את/ה בעל/ת מקצוע מבוקש באחת ממדינות אוסטרליה, את/ה יכול להיות זכאי/ת לעוד 5-10 נקודות. לפרטים נוספים צור/צרי קשר

מתורגמן מומסך – Credentialled Community Language

תוכל/י לקבל 5 נקודות אם אתה מתורגמן מוסמך בשפה שניה.

 

לימודים אזוריים

 תוכל/י לקבל 5 נקודות אם עמדת בדרישת לימודים אוסטרליים אם חיית ולמדת באזורים שמחוץ לעיר או ביישובים עירוניים דלילי אוכלוסיה.

כישורי בן זוג

תוכל/י לקבל חמש נקודות אם בזמן שהוזמנת להגיש בקשה לויזה, בן/ת הזוג שלך יכולים להוכיח שהם:

  • בני פחות מ-50
  • מדברים אנגלית ברמה מספקת לפחות
  • בעלי מקצוע מאותה רשימת מקצועות כשלך
  • הוערכו על ידי הרשות המעריכה הרלוונטית כבעלי כישורים מתאימים למקצוע

שנה מקצועית באוסטרליה

תוכל/י לקבל חמש נקודות אם השלמת שנה מקצועית באוסטרליה בארבע השנים שקדמו להזמנה להגיש בקשה. קורסים המעניקים הכשרה מקצועית מוצעים על ידי גופים שונים באוסטרליה. ניתן לבדוק יותר לעומק במידה ורלוונטי.

חישוב נקודות הוא הבסיס והצעד הראשון בנתיב הגשת ויזת הגירה על בסיס מקצועי.

צור קשר לקבלת הערכת כשירות ועצה אישית בחינם

אם יש לך שאלה, לנו התשובה. פנו אלינו.

לבדיקה מוסמכת של זכאות הגירה – כאן

בכתבה הבאה נספר לכם על תהליך קבלת חסות מעביד (ספונסר).

תגובות

תגובות

Clip to Evernote

קצת על הכותב

לוריין אברהם

לוריין אברהם היא מנכ”לית חברת ההגירה האוסטרלית Abraham Australian Migration) AAM). היא סוכנת הגירה מורשית, הרשומה במשרד ההגירה האוסטרלי (MARA) וחברה בארגון ההגירה האוסטרלי. לוריין חיתה בישראל למעלה מ-12 שנה שולטת בעברית ומבינה את הצרכים המאפיינים את הלקוחות הישראלים.

מספר פוסטים : 6

© כל הזכויות שמורות לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה

גלול מעלה