• ברוכים הבאים לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה בע

הגירה לאוסטרליה: חסות מעסיק

הגירה לאוסטרליה: חסות מעסיק

כיצד מעסיק אוסטרלי יכול לסייע לכם להגר ומהם התנאים לכך

במאמרים קודמים סקרנו את מסלולי הויזה  שונים המובילים לתושבות קבע אוסטרלית. הגירה על בסיס מקצועי ומבחן הנקודות היו שני נושאים אותם סיקרנו במיוחד (לכתבות).

קיבלנו פניות רבות מאנשים המעוניינים להגר אף שאינם עומדים בקריטריונים של הגירה על בסיס מקצועי – אם בשל רמת האנגלית שלהם, חוסר ניסיון או הכשרה, או משום שלא עמדו בדרישות הגיל. במקרים אלה, הנתיב המתאים ביותר יכול להיות חסות מעסיק.

עסקים באוסטרליה ומחוצה לה שיש להם עניין עסקי כלשהו באוסטרליה יכולים לתת חסות לעובדים בעלי מקצוע לעבוד בתוך אוסטרליה באופן זמני (עד 4 שנים) או באופן קבוע (אפשרות זו שמורה לעסקים אוסטרלים בלבד).

מאמר זה מדגיש את הדרישות המרכזיות לקבלת חסות מעסיק.

הצעת עבודה

הצעד הראשון  הוא מציאת משרה פנויה עם מעסיק שיהיה מוכן לתת את החסות. המשרה צריכה להיות במקצוע נדרש כפי שאושר על ידי ממשלת אוסטרליה. את רשימת המקצועות  הזכאיים ניתן למצוא כאן

רשימה זאת כוללת מספר קוד בצד כל שם מקצוע. ניתן להשתמש בקוד זה לקבלת תיאור יותר מפורט של ההכשרות והנסיון הנדרשים בכל מקצוע זכאי מלשכת הסטטיסטיקה האוסטרלית

הרבה שאלות עולות לגבי הדרך הטובה ביותר למצוא משרה באוסטרליה. אפיקים מוצעים כוללים חיפוש באתרים כמו  seek.com.au, אתרים ישראלים כמו “אוסראלים” וסיוע בקשרים עם משפחה וחברים החיים באוסטרליה.

זכאות מעסיק

המעסיקים חייבים להיות מאושרים על ידי מחלקת ההגירה כנותני חסות מורשים.

כדי להיות בעל זכאות לתת חסות על המעביד:

  • להיות עסק שעובד באוסטרליה בצורה פעילה וחוקית
  • להיות בעל צורך אמיתי לעובד בתשלום שיאייש את המשרה בעסק
  • להחזיק תוכנית הכשרה לעובדים אוסטרלים קיימים
  • לספק לעובד הצעת עבודה
  • לשלם משכורת בתעריף שוק. כיום משכורת המינימום היא 53,900$ בשנה פלוס5% ביטוח מנהלים חובה. 

דרישות מיומנות

את/ה צריך להוכיח שיש לך את המיומנות והנסיון הדרושים לעבודה במקצוע המיועד.

חסות מעביד זמנית

ויזת 457 היא התכנית הנפוצה ביותר עבור  מעסיקים מאוסטרליה ומחוצה לה – המאפשרת לתת חסות לעובדים מחוץ לאוסטרליה לעבוד באוסטרליה באופן זמני. הויזה מונפקת לתקופה של עד ארבע שנים ליחידים בעלי הכשרה ו/או נסיון רלוונטיים ומתאימים למשרה המוצעת. מועמדים מסויימים ידרשו להוכיח רמת אנגלית מתאימה. בני משפחה יכולים להיות כלולים בבקשה. היתרון בויזת עבודה זמנית 457 הוא שבמקרים רבים הזכאות היא או על בסיס הכשרה או על בסיס נסיון.

לדוגמא אם המקצוע שלך מומחה/ית שיווק, את/ה צריך תואר ראשון או 5 שנות נסיון רלוונטי. למועמדים רבים זה עוזר כי הם יכולים לקבל את הויזה על סמך נסיון בלבד, ללא צורך בלימודים אקדמאים. בהתאם  מועמדים בעלי תואר בלבד וללא נסיון יכולים לקבל את הויזה.

עלויות בריאות

האחריות על הוצאות הבריאות שלך באוסטרליה היא שלך. אינך מכוסה על ידי תכנית הבריאות הלאומית האוסטרלית (Medicare). 

תושבות קבע בחסות מעביד

ויזת תכנית מינוי מעסיק לתושבות קבע היא לעובדים מקצועיים שרוצים לעבוד באוסטרליה והוצעה להם תעסוקה במשרה מלאה במקצוע ממונה על ידי מעסיק, שמוכן לתת להם חסות לתושבות קבע.

תכנית זאת קיימת רק עבור עסקים אוסטרליים (לא חברות מחוץ לאוסטרליה). העסק חייב להיות מאושר בידי מחלקת ההגירה כנותן חסות מורשה.

דרישות: (קיימים גם פטורים)

  1. הצעת עבודה על ידי מעסיק מורשה במקצוע זכאי
  2. מתחת לגיל 50
  3. יכולת תקשורת באנגלית
  4. הכשרה ומיומנות

מסלולים:

קיימים שני מסלולים לויזה זו:

  1. כניסה ישירה
    מועמדים יידרשו ל: הערכה מקצועית
    3 שנים מלאות של נסיון תעסוקתי רלוונטי
    ציון של 6 לפחות בכל אחד מחלקי בחינת ה- IELTS

    הערכה מקצועית
    במידה ויש לך מקצוע נדרש מהרשימה, יש לעבור הערכה מקצועית. הערכה מקצועית מבוצעת בידי גופים וארגונים שונים (לא מחלקת ההגירה) שיקבעו שהכשרה והנסיון הם רלוונטיים למקצוע שמינית ושהרקע המקצועי שלך שווה ערך לסטנדרט האוסטרלי.
    הערכה מקצועית היא שלב מכריע בתהליך הכנת בקשת הויזה. לכל רשות מעריכה יש קריטריונים ספציפיים לאישור המיומנות שלך. מסמכים מפורטים נדרשים כהוכחה לרקע שלך. למשל:
    – תעודות, תארים
    – רשומות אקדמאיות
    – מכתבי המלצה
    – הוכחות לתעסוקה בתשלום
  2. זרם מעבר
  3. זכאות לתושבות קבע בחסות מעסיק – אחרי שנתיים של עבודה תחת ויזת עבודה זמנית.
    יש צורך לקבל חסות מהמעביד שהעניק את החסות לויזת 457 היתרון של מסלול זה הוא שאחרי שנתיים על ויזת 457, אין צורך לעבור הערכה מקצועית ורמת האנגלית הנדרשת היא רק 5 בכל חלק של בחינת ה- IELTS.

צור/צרי קשר להערכת זכאותך בחינם ולייעוץ אישי
http://aamvisas.com.au/free_assessment/

אם יש לך שאלה, לנו התשובה

לוריין אברהם

 

*  ישנם מקומות בכתבה בהם המוצג בלשון זכר – תקף ללשון נקבה.

 

צור קשר לקבלת הערכת כשירות ועצה אישית בחינם

אם יש לך שאלה, לנו התשובה. פנו אלינו.

לבדיקה מוסמכת של זכאות הגירה – כאן

בכתבה הבאה נספר לכם על תהליך קבלת חסות מעביד (ספונסר).

תגובות

תגובות

Clip to Evernote

קצת על הכותב

לוריין אברהם

לוריין אברהם היא מנכ”לית חברת ההגירה האוסטרלית Abraham Australian Migration) AAM). היא סוכנת הגירה מורשית, הרשומה במשרד ההגירה האוסטרלי (MARA) וחברה בארגון ההגירה האוסטרלי. לוריין חיתה בישראל למעלה מ-12 שנה שולטת בעברית ומבינה את הצרכים המאפיינים את הלקוחות הישראלים.

מספר פוסטים : 6

© כל הזכויות שמורות לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה

גלול מעלה