• ברוכים הבאים לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה בע

הגירה על בסיס תעסוקתי – שלב אחר שלב

הגירה על בסיס תעסוקתי – שלב אחר שלב

סוכנת ההגירה המורשית, לוריין אברהם, מסבירה מהו התהליך לקבלת אשרת הגירה לאוסטרליה בזכות המקצוע שלכם

תהליך הגשת הבקשה לויזה על בסיס מקצועי כולל מספר שלבים. 

לאנשי מקצוע, שעיסוקם נמצא ברשימת המקצועות הנדרשים, ישנן מספר אפשרויות הגירה לאוסטרליה. אפשרויות אלה מתאימות למי שעבר הכשרה הולמת ובעל/ת ניסיון עבודה בתחום, וכן לבעלי/ות הכשרה אוניברסיטאית או מסחרית.

כתבה זאת סוקרת את השלבים העיקריים בתהליך זה. הכתבה הבאה תעסוק ב’מבחן הנקודות’ הנדרש עבור הגירה על בסיס תעסוקתי כללי.

לבדיקת זכאות וייעוץ אישי בנושא הגירה – לחצו כאן עכשיו

שלב ראשון – מקצוע נדרש/מבוקש

השלב הראשון בקביעת הזכאות לויזה תעסוקתית – בין אם רגילה או חסות (Sponsorship) על ידי מעביד – הוא לקבוע מהו עיסוקך. מחלקת ההגירה מפרסמת רשימה של מקצועות מתאימים אשר נקראת ‘רשימת מקצועות נדרשים’ (SOL ו CSOL). רשימות אלה נקבעות על ידי המקצועות אשר סביר להניח שיהיו נדרשים באוסטרליה. את הרשימות ניתן למצוא בקישורים הבאים: Skilled Occupation List   ו  Consolidated Skilled Occupation List

מקצוע אשר מופיע ברשימת המקצועות הנדרשים (SOL) מצביע על זכאות להגירה תעסוקתית עצמאית. אם המקצוע שלך מופיע ברשימת המקצועות הנדרשים המאוחדת (CSOL), תידרש חסות של המדינה המסוימת אליה אתה רוצה להגר מבין הטריטוריות של אוסטרליה (לדוגמא, ויקטוריה או דרום אוסטרליה).

iStock_000016994717Small

חסות מדינתית

לכל מדינה באוסטרליה יש רשימה נפרדת של מקצועות נדרשים. על מנת להיות זכאים לחסות מדינתית, יש צורך לבדוק שהמקצוע שלך מופיע ברשימה של אחת המדינות, ואם הוא זמין למתן חסות. חסות מדינתית מעניקה תוספת של 5 נקודות למבחן הנקודות ומאפשרות הליך בעדיפות גבוהה יותר.

אם הצלחת לקבל חסות מדינתית, נדרש ממך לגור ולעבוד באותה המדינה במשך שנתיים מיום קבלת הויזה.

שלב שני – הערכת זכאות

ברגע שברשותך מקצוע נדרש אשר מופיע ברשימה, עליך לעבור הערכת זכאות.

הערכת הזכאות מתבצעת על ידי מספר גופים וארגונים (לא מחלקת ההגירה) שתפקידם לקבוע שההכשרה וניסיון העבודה שלך רלוונטיים למקצוע שהגשת, וכדי לבדוק שהרקע שלך שקול לסטנדרט האוסטרלי.

הערכת הזכאות הינה שלב מכריע בתהליך ההכנה של בקשת הויזה. לכל גוף או ארגון שמבצע הערכה יש קריטריון ספציפי לאישור הזכאות שלך. מסמכים מפורטים נדרשים כהוכחה לרקע שלך. למשל:

  • תארים, דיפלומות
  • תעתיקים אקדמאיים
  • סימוכין ממקומות עבודה
  • הוכחה על העסקה בתשלום

חשוב מאד לנסות ולתעל עזרה מקצועית להכנה לקראת הערכת הזכאות, כדי לספק את הסיכוי הטוב ביותר לתוצאה מוצלחת.

iStock_000021003796Smallתרגום ואישור של מסמכים

על רוב המסמכים שמוצגים למטרת הגירה לאוסטרליה להיות כתובים בשפה האנגלית ומאושרים.

כל מסמך בשפה שאיננה אנגלית חייב להיות מלווה בתרגום מוסמך לאנגלית. מתורגמן באוסטרליה חייב להיות מאושר על ידי הרשות הלאומית המוסמכת למתרגמים ומתורגמנים. מתרגם מחוץ לאוסטרליה לא צריך להיות מוכר או מאושר, אך התרגום חייב להיות מוסב על ידי המתרגם עם שמו המלא, כתובת, מספר טלפון ופרטים על ההסמכות והניסיון בשפה שאותה הוא מתרגם.

‘העתק מאושר’ הוא העתק של מסמך מקורי, כגון תעודת לידה, תעודת נישואין או תעודה המוכיחה על זהות, אשר הוא מוסמך ומאושר (או חתום בחותמת) כהעתק אמיתי של מסמך המקור.

עליך לספק ‘העתקים מאושרים’ של מסמכים מקוריים, לאו דווקא מסמכים מקוריים.

סוכני הגירה רשומים יכולים לאשר את רוב המסמכים הנדרשים למטרת הגירה. אנו יכולים גם להמליץ על מתרגמים יעילים, מהירים ובעלי מחירים סבירים.

שלב שלישי – יכולת תקשורת באנגלית

רוב הויזות דורשות רמה מסוימת של אנגלית אצל המועמד הראשי ואצל שאר בני משפחתו. יכולת אנגלית נמדדת על ידי מבחן בינלאומי שנקרא IELTS (מערכת בינלאומית לבחינת השפה האנגלית).

ישנו מבחן כללי ומבחן אקדמי. מקצועות מסוימים כגון רו”ח, מורה, עו”ד וכו’ יידרשו מבחן אקדמי.

מומלץ לבקר באתר IELTS שם תמצא מידע על המבחן, מקומות בהם נערכים המבחנים ודוגמאות של מבחנים. מידע מלא לנבחנים, כולל דירוג הציונים ניתן למצוא בקובץ זה.

ציון מינימלי של 6 בכל אחד מארבעת חלקי המבחן נדרש בכדי לקבל זכאות להגירה על בסיס מקצוע נדרש; ציון של 7 בכל אחד מארבעת חלקי המבחן יעניק 10 נקודות במבחן הנקודות; ציון של 8 בכל אחד מארבעת חלקי המבחן יעניק 20 נקודות במבחן הנקודות.

לבדיקה מוסמכת של זכאות הגירה – כאן

בכתבה הבאה: מבחן הנקודות – כיצד לחשב את זכאותך להגירה לאוסטרליה על בסיס תעסוקתי.

תגובות

תגובות

Clip to Evernote

קצת על הכותב

לוריין אברהם

לוריין אברהם היא מנכ”לית חברת ההגירה האוסטרלית Abraham Australian Migration) AAM). היא סוכנת הגירה מורשית, הרשומה במשרד ההגירה האוסטרלי (MARA) וחברה בארגון ההגירה האוסטרלי. לוריין חיתה בישראל למעלה מ-12 שנה שולטת בעברית ומבינה את הצרכים המאפיינים את הלקוחות הישראלים.

מספר פוסטים : 6

© כל הזכויות שמורות לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה

גלול מעלה