• ברוכים הבאים לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה בע

מהגרים לאוסטרליה

מהגרים לאוסטרליה

סקירה כללית של דרכים ואפשרויות לתושבות קבע: מאמר ראשון בסדרה

אוסטרליה היא אחד מסיפורי ההגירה המוצלחים בעולם. כיום קרוב לרבע מאוכלוסיית  אוסטרליה המונה 24 מיליון איש, נולדה מחוץ לאוסטרליה ואוסטרליה ממשיכה לקבל מהגרים שיתרמו לחוזקה ושלומה של המדינה ותושביה.

הגירה למדינה חדשה היא צעד גדול בחיים. חוקי ההגירה מסובכים ומבלבלים. על מנת להימנע מטעויות יקרות היכולות למנוע מכם לקבל את הויזה המתאימה אותה אתם שואפים להשיג, כדאי ומומלץ לקבל עזרה מקצועית ממומחים. באוסטליה מומחים אלו הם סוכני הגירה.

סוכני ההגירה המומלצים ביותר הם בעלי רשיון וחברים פעילים באגודה מקצועית. הם מעודכנים כל העת בחוקים ובתקנות הקשורים להגירה לאוסטרליה.

סוכנים מורשים הם אלה בעלי מספר רישוי MARN, המונפק ע”י משרד ה – Migration Agents Regulation Authority, שהוא חלק ממשרד ההגירה. סוכני ההגירה המומלצים והנחשבים כטובים ביותר הם אלו החברים ב-MIA  Migration Industry Association) )

אפשרויות שונות לתושבות קבע

ויזת עסקים

  • מסלול חדשנות עסקית: עבור אנשים עם כישורים עסקיים שרוצים לייסד, לפתח ולנהל עסק חדש או קיים באוסטרליה.
  • מסלול משקיעים: עבור אנשים הרוצים להשקיע לפחות 1.5 מליון דולר אוסטרלי ולשמר פעילות עסקית והשקעתית באחת ממדינות אוסטרליה.
  • מסלול משקיעים ניכר: עבור אנשים המוכנים להשקיע לפחות 5 מליון דולר אוסטרלי להשקעות מצטברות באוסטרליה ולשמר פעילות עסקית והשקעתית באוסטרליה.

קבלת אחת מויזות אלה היא שלב ראשון לפני זכאות לקבלת תושבות קבע

 הגירה על בסיס מקצועות כלליים

ויזות אלו מבוססות על מבחן נקודות לעובדים בעלי כישורים שלא מקבלים חסות (ספונסר) משום מעסיק או בני משפחה. מועמדים צריכים להיות בעלי מקצוע מרשימת מקצועות נדרשים, לעבור מבחני הערכה שיקבעו אם הם רלוונטיים למקצוע ולקבל מינימום 60 נקודות כדי לעמוד בדרישות.

הנקודות נקבעות בהסתמך על:

  • גיל – מתחת ל-50
  • שליטה בשפה האנגלית
  • השכלה
  • נסיון תעסוקתי מקצועי
  • מקצוע בן הזוג
  • חסות מדינה (ספונסר)

קישור: רשימת מקצועות נדרשים.

חסות מעביד (ספונסר)

ויזת תכנית מינוי מעביד מיועדת לעובדים מקצועיים שרוצים לעבוד באוסטרליה ושקיבלו הצעה לתעסוקה במשרה מלאה, במקצוע מסויים, על ידי מעביד שמוכן לתת להם חסות לתושבות קבע.

הדרישות (יש יוצאים מן הכלל):

  1. הצעת עבודה ממעביד במקצוע מסויים
  2. מתחת לגיל 50
  3. שליטה בשפה האנגלית
  4. הכשרה מקצועית רלוונטית

מסלולים:

  • שנתיים עבודה עםל ויזת עבודה זמנית (457) באותו מקצוע עם אותו מעביד או
  • הערכה מקצועית ושלוש שנות נסיון במקצוע

משפחה

  • בן זוג

ויזת בן זוג מאפשרת לך לחיות באוסטרליה אם את/ה בן/ת זוג או ידוע/ה בציבור של אזרח או תושב קבע אוסטרלי או אזרח ניו-זילנד.

זאת ויזה בת שני שלבים שמסתיימת בתושבות קבע.

ויזת הנישואים העתידיים היא עבור אנשים שרוצים לבוא לאוסטרליה להתחתן עם בן/ת הזוג המיוחל/ת. זוהי ויזה זמנית לתשעה חודשים. הגשת הבקשה לויזה וקבלתה חייבות להתבצע מחוץ לאוסטרליה . החתונה יכולה להתקיים בכל מדינה, לאו דווקא באוסטרליה.

  • הורים

ויזת הורים מאפשרת להורים לגור בקביעות באוסטרליה אם מחצית או יותר ממספר ילדיהם הם אזרחים או תושבי קבע אוסטרלים, או אזרחים ניו-זילנדיים, החיים באוסטרליה.

רוב המועמדים צריכים לקבל את חסות ילדיהם, שצריכים לחיות באופן חוקי באוסטרליה שנתיים לפני הגשת הבקשה.

ויזת ההורים היא תהליך ארוך של יותר מ-10 שנים כתוצאה מכמות הבקשות וההגבלה על כמות הבקשות המאושרות מדי שנה. ישנה גם אפשרות להליך מזורז של 18-24 חודשים עבור אלו המוכנים לשלם תעריפים גבוהים יותר כדי להאיץ את התהליך.

  • שארי בשר

ויזה זאת מאפשרת לאנשים שחיים מחוץ לאוסטרליה, שקרוביהם היחידים חיים באוסטרליה, להגיש בקשה לתושבות קבע. גם ויזה זאת היא תהליך ארוך של יותר מ-10 שנים כתוצאה מכמות הבקשות וההגבלה על כמות הבקשות המאושרות מדי שנה.

בדיקות רפואיות

כל מבקשי תושבות קבע צריכים לעמוד בקריטריונים רפואיים: מבוגרים כילדים, כולל קטינים (בין אם במשמורת מבוגר או לא, ובין אם הם מהגרים או לא). כל מצבי  הבריאות הפיסית והמנטלית צריכים לעבור הערכה.

אופי

כל מי שרוצה להיכנס לאוסטרליה חייב להיות בעל אופי טוב וכדי לאמת זאת ממשלת אוסטרליה דורשת הצגת תעודת יושר מהמשטרה.

אם אתה בן 16 ומעלה וחיית במדינה שנה ומעלה במהלך 10 השנים האחרונות, תצטרך להציג תעודת יושר מהמשטרה באותה המדינה.

מסלולים זמניים

ישנן כמה אפשרויות לויזה זמנית לאוסטרליה המאפשרת ביקור לחופשה או לעסקים, לימודים או עבודה תחת חסות מעביד עד ל-4 שנים. מסלולי ויזות זמניות יכוסו במאמר הבא באתר אוסראלים.

תגובות

תגובות

Clip to Evernote

קצת על הכותב

לוריין אברהם

לוריין אברהם היא מנכ”לית חברת ההגירה האוסטרלית Abraham Australian Migration) AAM). היא סוכנת הגירה מורשית, הרשומה במשרד ההגירה האוסטרלי (MARA) וחברה בארגון ההגירה האוסטרלי. לוריין חיתה בישראל למעלה מ-12 שנה שולטת בעברית ומבינה את הצרכים המאפיינים את הלקוחות הישראלים.

מספר פוסטים : 6

© כל הזכויות שמורות לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה

גלול מעלה