• ברוכים הבאים לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה בע

עדכון חשוב לחברות ישראליות המעסיקות עובדים באוסטרליה – תנאי אשרת העבודה השתנו

עדכון חשוב לחברות ישראליות המעסיקות עובדים באוסטרליה – תנאי אשרת העבודה השתנו

ב- 01 יולי 13′ נכנס לתוקף שינוי תחיקתי המייקר את עלויות וקובע שינויים רבים ומשמעותיים בתנאי הנפקת אשרת העבודה לעובדים מיומנים, המוכרת גם כ- וויזת 457.

ידיעה זו התפרסמה בידיעון סחר חוץאסיה-פסיפיק של משרד הכלכלה ומופיעה כאן באישור

השינויים המרכזיים אשר נכנסו לתוקף בנוגע לאשרת העבודה עוסקים בנושאים הבאים:

1. עלויות.

עלויות הבקשה לקבלת אשרת עבודה 457 ואישורה התייקרו באופן משמעותי ולמשל כיום כל בן משפחה בגיר המתלווה לבעל האשרה צריך לשלם סכום של 900$, ועבור קטינים: 255$. השינויים מפורטים בטבלה הבאה:

התייקרות

המחיר החדש

המחיר הישן

פריט

$250

$330

$80

הגשת מועמדות

$445

$900

$455

קבלת ויזה

$900

$900

$0

נלווים לעובד (בגירים)

$255

$255

$0

נלווים לעובד (קטינים)

$700

$700

$0

הארכת ויזה מחוץ לאוסטרליה (כפוף לסוג)

2. בחינת שליטה בשפה האנגלית.

בניגוד לעבר, נדרש המועמד להבחן בשליטתו בשפה רק במידה והיה מיועד לתפקידים מסויימים. כיום נדרש כל מועמד חדש לקבלת אשרה או מבקש הארכה, לעבור בהצלחה מבחן שפה אלא אם כן הוא מקיים את אחד התנאים הבאים: א. הוא מחזיק בדרכון של בריטניה, ארה”ב, קנדה או ניו-זילנד. ב. הוא בעל משכורת שנתית של למעלה מ- 96,400$. ג. בעבר, למד באנגלית במוסד לימודי/אקדמי לפחות 5 שנים ברציפות החל מחטיבת הביניים.

3. תקרת מספר המועסקים.

אם בעבר המעסיק לא נדרש להצדיק את מספר המועסקים להם נדרשת אשרת העבודה, הרי שמאז תחילת יולי 13′ המעסיק נדרש להסביר לרשויות ולקבל אישור בו מצויין המספר המקסימלי של עובדים להם תינתנה אשרת ההעסקה.

4. קיצור תוקף האשרה לעסקים חדשים.

אם בעבר תוקף האשרה ניתן לשלוש-ארבע שנים עבור עסקים רגילים או סטארט-אפ (בהתאמה) הרי שכיום האשרה ניתנת ל-12 חודשים בלבד.

5.  הערכת מיומנות.

בעבר, נדרשה הערכת מיומנות מבקש האשרה רק במקרים בודדים אך מאז יולי 13′ תידרש הערכת מיומנות עבור תפקידי ניהול שונים.

6. תנאים החלים על העובד.

א. העובד נדרש להתחיל את עבודתו בגינה זכה לאשרה, בתוך 90 יום מעת הגעתו.

ב. במידה והעובד עזב את מעסיקו, עליו למצוא מעסיק חדש בתוך 90 יום.

ג. אם העבודה כפופה לקבלת רישיון, על העובד לבצעה תוך הצטיידות ברישיון אוסטרלי.

7. תנאים החלים על המעסיק:

א. השתלמויות. כל מעסיק נדרש להקצות בין 1-2% ממשכורת העובד להשתלמות.

ב. שכר. שכר המינימום השנתי הוא 53,900$ .

 

לציין כי השינויים שנכנסו לתוקף הם רק מקצת מהשינויים אותם מתכוון משרד העבודה האוסטרלי להחיל על אשרת העבודה וכי בשלב זה אישרה ממשלת אוסטרליה לביצוע תקנות חלקיות בלבד. עם זאת, כלל לא ברור כיצד תורכב ומה תקבע הממשלה החדשה אשר עתידה להיבחר בעוד כשלושה חודשים.

תגובות

תגובות

Clip to Evernote

קצת על הכותב

מספר פוסטים : 190

© כל הזכויות שמורות לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה

גלול מעלה