• ברוכים הבאים לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה בע

רילוקיישן

רילוקיישן

הסבר על מעבר ב’רילוקיישן’ לאוסטרליה דרך מעסיק והתנאים מהם אפשר להנות בעקבות המעבר

הרבה פעמים מוזכרת המילה “רילוקיישן” בהקשר של מעבר לאוסטרליה, אבל מה זה אומר? איך ניתן לקבל ויזה שמאפשרת “רילוקיישן” ואילו תנאים מקבלת משפחה שעוברת לאוסטרליה עם ויזה כזו?

תשובות מיד….

סוגי ויזה

כשמתייחסים ל”רילוקיישן” הכוונה היא למעבר באופן זמני למדינה ע”י נותן חסות (בדרך כלל עסק) למטרות עבודה. באוסטרליה, הכוונה היא בדרך כלל לויזת 457 (Temporary Work, Skilled) למרות שיש גם אחרות.
לכל ויזה יש את התנאים שלה, כאשר 457 מאפשרת עבודה במקצוע שעליו הוצאה הויזה אצל מעסיק בודד (שנתן את האישור לעשות ספונסרשיפ) למשך עד ארבע שנים. המשפחה המתלווה יכולה לעבוד ו\או ללמוד באותה תקפוה בכל תפקיד\מקצוע.
לויזה מתלווה כוכבית – ספונסרשיפ על בסיס הויזה הזו יאושר רק אם המעסיק לא מצא אף התאמה לתפקיד בשוק המקומי (אזרחים ובעלי PR – תושבי קבע).
כמובן שזה ניתן לפרשנויות – האם המעסיק באמת חיפש בכל אוסטרליה? זה בדרך כלל תלוי בכמה התפקיד שלך הוא יחודי, או שיש לך יכולות לתרום לעסק יותר מאשר כל אחד אחר (למשל, אם אתה כבר מועסק בחברה בסניף בישראל כמה שנים ויש לך ניסיון יקר ערך שיקח המון זמן למצוא לך מחליף).

איך ניתן לקבל את הויזה?

כאמור, מעסיק צריך לעשות לכם ספונסרשיפ לפני שאתם יכולים להגיש בקשה לויזה. לכן, השלב הראשון הוא למצוא מעסיק פוטנציאלי. ניתן להגיש את הבקשה לויזה במקביל למעסיק שמגיש בקשה לספונסרשיפ.
אם יש ברשותכם ויזה אחרת (למשל Working Holiday או ויזה עיסקית אחרת) – לא תוכלו לקבל 457 כל עוד היא בתוקף.

מה התנאים שאקבל כשאגיע לאוסטרליה?

את תנאי השכר תצטרך\י לסגור לבד עם המעסיק… השכר אמור להיות דומה לשכר בשוק המקומי למקביל אוסטרלי עם אותם יכולות כמוך. בדרך כלל מצטרפת גם “חבילת מעבר”, למשל השתתפות במכולה, טיסות לישראל, השתתפות בשכ”ד, גנים וכו’
כדאי לעשות קצת שיעורי בית ולדבר עם כאלו שניהלו משא ומתן עם מעסיקים לדעת על מה להתמקד.

ישנם תנאים שונים לתושב זמני (בניגוד לאזרח או תושב קבע) מבחינת החזרים מסנטרלינק (בט”ל המקומי) וביטוח בריאות:

סנטרלינק לא ישתתף בהחזרים על גנים פרטיים\בתי ספר. לאזרחים\תושבי קבע יש החזר של עד 7500$ לשנה לילד, לכן צפו לשלם מחיר מלא (תלוי בעיר והאיזור, המחיר נקוב לפי יום). כמו כן, תושב זמני אינו מכוסה ב- Medicare שהיא ביטוח הבריאות הממלכתי (אין פה קופות חולים, המרפאות פרטיות ומדיקייר מממנת פחות או יותר 70% ממחיר ביקור רופא וגם חלק מהטיפולים). לכן, הממשלה מחייבת אתכם לעשות ביטוח בריאות פרטי (תלוי בכיסוי, 150-400 דולר בחודש זה בערך הטווח).
בגלל הצפי להוצאות גבוהות למשפחה עם ילדים (וגם הכנסות גבוהות יותר wink ), חלק מהמשא ומתן עם המעסיק הוא למצוא איזה חלק בהוצאות הצפויות הוא יכול לקחת על עצמו (ע”י שידרוג המשכורת שלכם).

מה הלאה?

שנתיים לאחר ההגעה לאוסטרליה ותחילת העבודה אצל המעסיק, מותר לכם להגיש בקשה לאחת הויזות לתושבות קבע על בסיס עבודה.

בהצלחה!

להמשך הדיון אתם מוזמנים להיכנס לפורום ozim.co.il

תגובות

תגובות

Clip to Evernote

קצת על הכותב

פורום ישראלים באוסטרליה ומידע על הגירה

מספר פוסטים : 29

© כל הזכויות שמורות לאוסראלים - אתר הבית לישראלים באוסטרליה

גלול מעלה